3T

03-07-2020 12:20
3T

3T NE DEMEK?

Gattini olarak mottomuz 3T

Yani:

  • TAŞ Değirmen

  • TAZE Un

  • TAŞ Fırın

Unumuzu taş değirmende günlük olarak çekiyor;

Dinlendirdiğimiz taze unla ve EkşiMaya ile ekmek mayalıyor;

Ekmeğimizi taş fırında pişiriyoruz.


 Hazer Amani ile Sağlam Rota



NEDEN EkşiMaya?

 

Çünkü,
  • Doğaldır
  • Katkısızdır

  • Hazmı kolaydır

  • Vitamin ve mineral yönünden zengindir

  • Kandaki şekerin dengelenmesine yardımcı olur

  • Az miktarı bile uzun süre tokluk hissi verir

  • Gluten miktarı düşüktür

  • Glisemik indeksi düşüktür

  • Probiyotiktir

 

Tahıldaki fitik asid (phytic acid), protein ve nişastanın sindirilmesini sağlayacak enzimleri bloke ederek hazmetmemizi zorlaştırır. Demir, çinko, magnezyum, kalsiyum emilimini engeller. Ekşi maya, fitik asiti nötralize eder; gluteni parçalar ve sindirimi kolaylaştırıp, mineralleri almamızı sağlar.Ekşi mayadaki yararlı bakteriler küf oluşumunu engellediği için ekmeklerimiz uzun süre küflenmeden kalır.Glisemik indeksi düşük olduğu için uzun süre tokluk hissi verir. Probiyotiktir. Çavdar unu eklenmiş ekşi mayalı ekmek, kandaki şeker seviyesinin dengelenmesine yardımcı olur.

 

3T Ekmekleri nasıl saklamalı ve tüketmeliyiz?

Ekmeğimizi kuru ve serin yerde saklamalıyız. Bu yer, bulunduğumuz coğrafya, iklim ve mevsime göre oda sıcaklığı da olabilir, buzdolabı ya da derin dondurucu da.

Özellikle sıcak ve nemli geçen yaz mevsiminde, iyi koruyamazsak, içerisinde hiç bir koruyucu madde olmayan ekmeğimizde küflenme olabilir.

Sıcak ve nemli bir ortamdaysanız, buzdolabında (+4C derecede) 10 gün veya dondurucuda (-18C) derecede 6 ay saklayabilirsiniz.

Buzdolabında Saklama ve Tüketme Önerileri:

Bez torbasıyla gelen ekmeğinizi, torbasıyla birlikte bir naylon torbaya (çok az hava geçirecek şekilde) geçirip buzdolabında saklayın. Buzdolaplarının çoğu no-frost denilen üflemeli kurutmalı soğutma teknolojisine göre çalıştıkları için ekmeğinizi kurutabilir. Bez torba ile birlikte kullanacağınız naylon torba, ekmeğin nemini dengeli bir biçimde muhafaza edecektir. Sadece naylon torbada saklarsanız, torba içinde aşırı nemlenme olacağından, küflenme kaçınılmazdır. Sadece bez torba ile saklamanız halinde de hızla nem kaybedeceğini, ekmeğinizde kuruma ve sertleşme olur.

Üretimden itibaren bir kaç gün geçtikten sonra, tüketeceğiniz kadar dilimleyeceğiniz ekmeği tost makinasında veya kapaklı tavaya yerleştirin. 15-30 saniye kadar kısa sürede ekmek içindeki su buharlaşarak ekmeği ılıtacak ve yumuşak hale getirecektir. Daha fazla beklerseniz, dıştan içe doğru kızarıp su kaybetmeye ve sertleşmeye başlar. Bir kaç denemeyle seveceğiniz kıvamı kısa sürede bulabilirsiniz.

Derin Dondurucuda Saklama ve Tüketme Önerileri:

Eğer ekmeğinizi derin dondurucuda bütün olarak saklıyorsanız, torbasıyla yemeden bir gün önce +4 C dereceye alıp yukarıda anlatıldığı şekilde tüketebilirsiniz.

Fırınlama imkanınız varsa, dondurucudan çıkarıp oda ısısına gelmesini beklediğiniz bütün ekmeği 180 -200 C derece fırında 10 dakika tutarsanız tazelenir.

Eğer derin dondurucuda dilimli olarak saklarsanız, yiyeceğiniz sayıda dilimi, tüketmeden en az 15-20 dakika önce çıkarıp, oda ısısına geldikten sonra, olduğu gibi ya da kızartarak, ısıtarak tüketebilirsiniz.

 

ARTIK GATTİNİ İLE MAYANİZ EKŞİ; AĞZINIZ DAHA TATLI

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.